- În primele două zile din Postul Paştelui 2015 (luni, 23 februarie, şi marţi, 24 februarie) se recomandă post complet, pentru aceia care pot să-l ţină astfel. Pentru cine nu, este recomandată ajunarea, adică ţinerea postului până seara, când se poate mânca pâine şi bea apă.
- Aceeaşi regulă (post complet sau ajunare) este şi pentru primele trei zile din ultima săptămână de post (luni, marţi şi miercuri), dar şi pentru ultimele două (vineri şi sămbătă).
- Miercuri, a treia zi din Postul Paştelui 2015, se ajunează până seara. Apoi se mănâncă pâine şi legume fierte fără ulei.
- În toate celelalte zile, cu excepţia zilelor de dezlegare, se mănâncă uscat o singură dată pe zi, în zilele luni-vineri, iar sâmbătă şi dumincă de două ori pe zi, legume fierte cu untdelemn şi puţin vin. De menţionat că această variantă este specifică postului aspru. În postul obişnuit mâncăm la orele obişnuite, dar numai „mâncăruri de post”.
Un blog în care voi prezenta cele mai frumoase și folositoare citate pe care am avut binecuvântarea de a le auzi sau citi.
marți, 24 februarie 2015
Postul Paştelui 2015: Cum se ține corect
Pentru a ţine corect Postul Paştelui 2015, trebuie să aveţi
în vedere câteva reguli stabilite de Biserică. De asemenea, trebuie să
ştii că anumite categorii de persoane nu ar trebui să se abţină de la
mâncare (copiii, bătrânii, femeile gravide şi persoanele suferinde).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu